Ett webbhotell är den server din hemsida lagras på. Om du har en hemsida som du vill synas på internet behöver du ett webbhotell och ett domännamn kopplat till din hemsida.

Det finns olika typer av molntjänster beroende på vad du är ute efter. Det första nämnda är då webbhotell som är den enklast varianten, men som passar bäst för den som vill starta upp sin första hemsida. Det andra alternativet är VPS, som är en virtuell server. Det tredje alternativet en dedikerad server, men som också är det mest kostsamma av de tre. Du som läser detta är förmodligen ute efter ett webbhotell. Beroende på din affärsmodell och storlek bör du välja ett webbhotell baserat på de faktorer som förklaras nedan.

Hejsan jag heter Alexander Sandvik och driver hittawebbhotellet.se som är en jämförelsetjänst för webbhotell, vps och dedikerad serverar.

Vill ni läsa mer om webbhotell, vps och dedikerad server är ni välkomna att läsa våra guider på hittawebbhotellet.

Hur man väljer det bästa webbhotellet?

Utan det bästa webbhotellet kommer din förmåga att driva en framgångsrik hemsida bli allt tuffare. Det finns ett hav av utbud när det kommer till webbhotell som konkurrerar om ditt företag. Hur kan du hitta den bästa?

Viktigt att notera är att Malmöcloud är ett nystartat webbhotell med mycket potential och det är även därför jag personligen skriver detta inlägg. Jag kommer hålla ett nära öga på deras utveckling och med störst sannolikhet placera dem på vår guide inom en snar framtid.

Hur som helst, här kommer ett par faktorer viktiga att tänka på när du väljer webbhotell:

Bandbredd

Det första du behöver göra när du letar efter ett webbhotell är att utvärdera dina behov på hårddiskutrymme och bandbredd. Om din hemsida har massor av grafik, dussintals sidor och stora mängder trafik, behöver du mer bandbredd och diskutrymme. Det finns webbhotell som erbjuder obegränsat med utrymme, inklusive Malmöcloud med deras diamant plan. Om din hemsida är mer av ett hobby projekt och inte kommer generera en stor mängd trafik, borde du kunna komma undan med mindre diskutrymme och bandbredd.

Kompatibilitet

Håll kompatibilitet i åtanke också. I spänningen att leta efter en webbhotellleverantör kan du förbise en kritisk sak: typen av operativsystem som stöds. Du kommer inte vilja byta operativsystem, så dubbelkontrollera den här punkten innan du bestämmer dig för en leverantör. Här brukar jag ofta också rekommendera att du väljer ett webbhotell som erbjuder C-panel. Vilket även malmöcloud erbjuder.

Pålitlighet

Tillförlitlighet och tillgänglighet är kritiska egenskaper att överväga när man handlar om webbhotell. De bästa webbhotell företagen erbjuder tillgänglighet på 98 och 99 procent, ofta benämnd “Uptime.” Det är lätt att göra sådana påståenden, men se till att se om de lyckas med sina löften.

Detta är något som är svårt att mäta, men det vi har kommit fram till på hittawebbhotellet är att de allra flest webbhotell i Sverige, i alla fall de vi har stött på lyckas med detta väl.

Säkerhet

Säkerhet är också en viktig fråga. Att välja ett webbhotell utan att lära sig om de tillgängliga säkerhetsfunktionerna kan kosta dig dyrt. Saker som brandväggar, dagliga säkerhetskopieringar och användarautentisering bör alla inkluderas. Det är också trevligt att få meddelanden när förändringar görs, eftersom de kan varna dig för misstänkt aktivitet.

Vi vet att malmöcloud erbjuder veckovis säkerhetskopiering vilket uppskattas bland kunder.

Kundsupport

Vi på hittawebbhotellet brukar alltid säga att vår viktigaste rankingfaktor är kundsupport. Detta helt enkelt för att med en god kundsupport kan problem oftast lösas snabbt och effektivt. Vilket nästan gör att små problem kan bortses ifrån när supporten finns tillgänglig.

Jag vet själv när jag började hålla på med hemsidor och webbhotell relaterade uppgifter. Det är mycket att ta in och när ett problem uppstår, storknar man nästan helt. Men med en suverän support lyckas man ta sig vidare utan några större bekymmer.

Malmöcloud fokuserar väldigt hårt på sin personliga support, vilket vi anser vara väldigt bra.

Slutligen

Dessa är nyckel faktorer för att välja ett webbhotell, går givetvis att djup dyka i ännu djupare, men genom att skriva ner dem på ett enkelt och överskådligt sätt blir det lättare för dig som kanske är helt ny till ämnet att första vilka faktorer du bör kolla på innan du väljer.

Som alltid, skulle du som läst detta vilja komma i kontakt med mig kan du göra det på alexander(at)tribusoft.se

Första länk: https://hittawebbhotellet.se/

Andra länk: https://hittawebbhotellet.se/blogg/B%C3%A4sta-webbhotell-f%C3%B6r-2019